preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Prehrana

Cijena ručka u produženom boravku za mjesec listopad 2018. godine iznosi 303,45 kn.

"Priroda"

 

 

 

 

 

 

 

U časopisu "Priroda" br. 5 2013. godine objavljen je članak Biologa OŠ Svete Ane - Šišmiši nisu vampiri.

SvAna

Deutsch online lernen
Eko rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D E F G H I K M N O P R S T U V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 103)

bez opisa

Potraži izraz:
Online rječnici
Zvrkov portal
Različiti, a jednaki

U okviru programa građanske inicijative ''NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI'' Zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ ove školske godine naša škola provodi projekt „Različiti, a jednaki“.

Uočili smo da malo djece sudjeluje u životu osoba koje imaju poteškoće. Željeli smo djecu uključiti ovom akcijom u pomaganje osobama s posebnim potrebama i na taj način obogatiti njihov socijalni život. Stoga smo izradili projekt kojim ćemo povezati obilježavanje različitih prigoda i sate razrednika s druženjem s osobama kojima je potrebna pomoć. Nizom radionica i igraonica te priredbama, šetnjom i druženjem sa štićenicima Doma za samostalno stanovanje za izvaninstitucijsko zbrinjavanje osoba s poteškoćama, nastojimo poboljšati kvalitetu življenja u toj zajednici, a kod učenika, roditelja i učitelja povećati spremnost na pomaganje.

Kako se Dom za samostalno stanovanje nalazi uz našu školu, učiteljice i učenici su svijesni potreba  za druženjem i međusobnim uvažavanjem. U rad će se uključiti i roditelji učenika naše škole.

Izravni korisnici projekta su korisnici Doma za samostalno stanovanje (oko 250  osoba s poteškoćama različite starosne dobi), učenici razredne nastave (92 učenika), njihove učiteljice (8 učiteljica) te roditelji učenika koji se uključe u projekt. Neizravni korisnici su osobe s kojima se štićenici Doma druže te uža okolina učenika.

Ciljevi koji se postižu provedbom ove inicijative:

Potaknuti učenike, roditelje i učitelje na volontiranje kao oblik solidarnosti i brige za druge i zajednicu u kojoj žive

Razvoj empatije, solidarnosti i socijalnih vještina učenika

Poticanje na ulaganje vlastitog vremena, znanja i sposobnosti u pomaganju drugima u zajednici

Upoznati učenike s ustanovom koja skrbi za djecu i odrasle kojima je potrebna pomoć

Poboljšanje kvalitete života korisnika Doma savladavanjem vještina u radionicama, koje se mogu koristiti i u slobodno vrijeme (izrada maski, čestitki, Uskršnjih ukrasa...)

 

Aktivnosti u projektu:

 

Dan kruha u našoj školi obilježen je danas kroz različite aktivnosti. Učenici su sa svojim učiteljicama mnogo toga naučili o najvažnijoj namirnici - kruhu.

Slušali su i čitali priče, pjevali pjesme, mijesili tijesto i kiflice. Na školskoj priredbi djeca su pokazala svoja umijeća, a župnik je blagoslovio kruh, krušne proizvode i sve prisutne goste.

Obišli smo i štićenike Doma za inkluziju te im darivali kruh naš svagdanji.

  

 

Povodom blagdana Svetoga Nikole, učenici drugih razreda posjetili su korisnike Doma za samostalno stanovanje.

Tom prigodom darivali su jedni druge. Zajedno su pjevali prigodne pjesme, recitirali i razgovarali o željama koje su napisali u pismu svetom Niki.

Čestitali smo imendan Nini i Nikoli te im izrazili iskrene čestitke. Zahvalili smo se i najavili posjet za Božić.

 

9. veljače 2012. u sklopu projekta "Različiti, a jednaki", naša škola je organizirala radionicu povodom Valentinova. U njoj su sudjelovali korisnici Doma za samostalno stanovanje, učenici razredne nastave, njihove učiteljice te pripravnice razredne nastave. Oslikavali smo, izrađivali i oblikovali ukrasne predmete te srca od gipsa i slame.

 

16. veljače 2012. učenici 2.a i 2.b bili su gosti u Domu za samostalno stanovanje, Sv. Ane 8 u Osijeku. Naša škola je u Domu organizirala radionicu izrade maski u kojem su sudjelovali korisnici Doma, učenici, učiteljice Ljerka Žulj i Kata Akšamović te pripravnice razredne nastave.

 

8. ožujka 2012. su naši učenici ponovo bili gosti u Domu za samostalno stanovanje u sklopu projekta "Različiti, a jednaki". U radionicama su sudjelovali učenici 2.a i 2.b sa svojim učiteljicama te korisnici Doma. Tema radionice je bila izrada uskrsnih ukrasa i čestitki. Svi su uživali u izradi raznobojnih pisanica i uskrsnih čestitki.

 

22. ožujka su nas ponovo posjetili naši gosti iz Doma za samostalno stanovanje u projektu „Različiti, a jednaki“. U radionici sudjelovali su sa svojim učiteljicama učenici 2.a, 2.b, 3.a, 3.b i 4.a. Izrađivali su uskrsne čestitke, pisanice i različite ukrase uz primjenu brojnih tehnika – salvetne, kaširanja, oslikavanja... Vrijeme je brzo prošlo u ugodnom druženju.

 

Učenici drugih razreda su 30. ožujka  posjetili korisnike Doma za inkluziju. Sa svojim učiteljicama, pripremili su im malu uskrsnu priredbu. Zajedničkim druženjem, uz zvuke harmonike su glumili, pjevali i recitirali prigodne pjesme. Razgledavali su likovne radove koje će Dom za samostalno stanovanje izlagati na svojim prodajnim mjestima. Jedni drugima su čestitali ugodne uskrsne blagdane.

 

Voditeljica: Ljerka Žulj

RASPORED ZVONA
 

 

POČETAK

ZAVRŠETAK

1.sat

8.00

8.45

2.sat

8.50

9.35

3.sat

9.50

10.35

4.sat

10.45

11.30

5.sat

11.35

12.20

6.sat

12.25

13.10

7.sat

13.15

14.00

 

 

 

POČETAK

ZAVRŠETAK

1.sat

14.05

14.45

2.sat

14.50

15.35

3.sat

15.45

16.30

4.sat

16.35

17.20


OSIGURANJE UČENIKA

e-Dnevnik

Dabar


Centar za informiranje i savjetovanje o karijeriBrojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 696298

ESSEKERi
Na stranici ESSEKERi možete pročitati biografije bivših učenika naše škole:

Razredne vijesti

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Zanimljivi linkovi


RSS Reader
Portal za škole: Kalendar
18.12.2018. 09:22
18. prosinca - Međunarodni dan migranata
Prije dvanaest godina, Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 18. prosinca Međunarodnim danom migranata. Još 1990. godine na taj je dan usvojena Konvencija za zaštitu svih migranata radnika i članova njihovih obitelji.


Hrabri telefon
Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.
Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman, a dostupan je na stranici
www.hrabritelefon.hr. Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!" 

Urica

preskoči na navigaciju